Ilyen egy kínai luxusautó 16 millió forintért

Bevállalnád a kínaiak konnektoros hibrid SUV-ját 16 millió forintért?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BYD egyik prémium márkájának modellje, a plug-in hibrid Denza N8 közel 500 lóerős teljesítményt és 1000 kilométer feletti hatótávot ígér, a konkurenciához képest meglepően kedvező árcédulával - persze csak Kínában.

A kínai márkák nagy része egyelőre ismeretlen az európai vásárlók előtt, azonban a BYD egyre több országban értékesít járműveket az öreg kontinensen is. Júliusban például Svédországban a kínai gyártó modellje, az ATTO 3 bizonyult a legnépszerűbb villanyautónak, ezzel megelőzve a Teslát is, a kínai piacon pedig messze a BYD értékesíti a legtöbb járművet jelenleg. A kínai gyártóknál bevett szokás, hogy több emblémát is futtat egyszerre a profit maximalizálása érdekében. A BYD jelenleg három prémium márkát is a tűzben tart egyszerre: a legdrágább a YangWang, a középutat a Fang Cheng Bao jelenti, a sor végén pedig a Denza áll. A nemrégiben bemutatott SUV-juk alapján azonban nekik sem kell szégyenkezniük.
Hirdetés
Az N8 névre keresztelt crossover küllemében egészen elegánsra sikerült, és bár vitathatatlan, az N8 kevésbé hivalkodó, mint a legtöbb kínai SUV, de azért így is rajzoltak a tervezők néhány érdekes vonalat az N8-ra is. A teljesítményben viszont már nem fogták vissza magukat a mérnökök. Az összkerékhajtású konnektoros hibrid két elektromotorral is rendelkezik az 1,5 literes belsőégésű benzines erőforrás mellett, így a hajtáslánc rendszerteljesítménye 482 lóerőre rúg. Plug-in hibrid lévén kizárólag villanyhajtással is képes közlekedni az N8, a gyártó ígérete szerint 216 kilométert, a kombinált hatótáv pedig meghaladja az 1000 kilométert is. A modell indulóára Kínában 320 ezer jüanról, vagyis nagyjából 16 millió forintról indul, de egyelőre nincs róla hír, hogy Európába is eljut.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?