167 km/órával mértek be egy Mercedest Tolna vármegyében

Csúnyán a zsebébe kell nyúlnia a Mercedes sofőrjének a száguldozás után

A 6-os főút szekszárdi szakaszán felejtette a lábát a gázpedálon a Mercedes sofőrje, pechére éppen azon a szakaszon mértek a rendőrök, így komoly bírság lett a siettség vége.

Az agresszív járművezőtekre és a gyorshajtókra "vadászott" a rendőrség Tolna vármegye útjain február 14-én. Néhány óra alatt 46 gyorshajtót mértek be, közölük 33-at meg is állítottak, így vélhetően ők a bírság mellett előéleti pontokkal is gazdagodtak, míg 13-an "csupán" a csekket várhatják majd a postaládájukba. Az ellenőrzés negatív csúcstartója viszont még 13-án száguldott el a kamera előtt egy Mercedesszel. A sofőr a 6-os főút szekszárdi szakaszán "nem vette észre" a 90-es táblát, és 167 km/órával haladt el a traffipax mellett, ez a sebesség pedig nemhogy országúton, de még autópályán is extrém magasnak számít. A rendőrség nem részletezte, hogy pontosan mekkora bírságot kell fizetnie a gyorshajtónak, de a tavaly nyár végén a Magyar Közlönyben közzétett táblázat alapján az 50 és 100 km/óra közötti korlátozás alá eső szakaszokon (jelen esetben ez 90 km/óra) a 77 km/órás túllépés 169 ezer forintos bírságot ér.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?