Nyitott bálna a legszebb szabásminta szerint

Először gyári képen a Mercedes-Benz S-osztály kabrió

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már régóta várjuk, most megmutatták, hogy milyen lesz. A Mercedes-Benz S-osztály kabriót végre gyári grafikán is láthatjuk.


A Mercedes-Benznél egy 44 éves hagyományt elevenítenek fel az S-osztály kabrióval. Elődeiből mind létezett kupé, olykor SLC, vagy CL néven de nyitható tetejű változatot utoljára a W111-es szériából, 1971 nyarán kínált a gyár. Hogy mennyit változott a világ az azon használt hátul lengőtengelyes, időnként zsírozandó futómű óta, arról sokat lehetne mondani. A 2013 óta gyártott új S-osztály a ma kínált egyik legfejlettebb luxusszedán, így a rá épülő kabrióban is benne lesz az autóipar minden modern vívmánya. A hivatalos bemutatót a jövő havi Frankfurti Autószalonon tartják.
Hirdetés

Az A217 gyári kódú változat természetesen elektromos mozgatású tetőt kap. Ha minden igaz, a kinézet vászontetősre emlékeztető, de annál sokkal bonyolultabb, hiszen a többrétegű, merevített, hang- és hőszigetelő felépítés a beltéri luxushoz igazodó színvonalú kell legyen. A hátsó ablak természetesen üvegből és fűthető kivitelű lesz. Maga a kabrió zárt tetővel sem lesz egy az egyben a kupé mása, mert nála hosszabb fart kap, hogy jusson elég hely a lenyitott tetőnek is. A motorkínálat a szedánból és a kupéból már ismert darabokra épít, és lesz AMG változat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?