Ezek Európa legnépszerűbb autói! Kitalálod az elsőt?

Európa SUV lázban ég, így nem is olyan meglepő, melyik modell vezeti a rangsort

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kompakt modellek továbbra is nagyon népszerűek az öreg kontinensen, viszont a lista élén egy SUV áll, amely ráadásul elektromos.

Habár a magyar újautó-piac továbbra sem remekel, az európai piac tovább növekedett mintegy 20 százalékkal tavaly augusztushoz képest. A 900 ezer eladott autóból 22 százalékot a villanyautók vittek el, de a legnépszerűbb hajtáslánc továbbra is a benzinmotor, amely az eladások 53 százalékát tette ki. Ennek ellenére jelenleg mégis egy elektromos autó mondhatja magát az európaiak kedvencének, méghozzá a Tesla Model Y. Elon Musk SUV-jából több mint 169 ezer fogyott eddig az idei évben, brutális, 216 százalékos növekedést könyvelhettek el a tavalyi esztendő augusztusához mérve.
Hirdetés
A második helyen bő 20 ezer példánnyal lemaradva a Dacia Sandero áll 154 ezer értékesített autóval, a márka a tavalyi évhez képest 20 százalékos növekedést ért el. A dobogó alsó fokára a Volkswagen T-Roc fért fel 145 ezres eladással, a Sanderóhoz hasonlóan ugyancsak 20 százalék körüli növekedést produkálva. Éppen csak lecsúszott a dobogóról a tavalyi év legnépszerűbb modellje, a Peugeot 208, amelyből 135 ezer fogyott, ez pedig 5 százalékos visszaesést jelent. A legjobb ötbe még az Opel Corsa fért bele szűk 131 ezer értékesített példánnyal, amely 14 százalékos javulást jelent 2022-höz képest.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?