Újabb kínai autógyár épülhet Európában?

Ha a Chery márkái sikeresek lesznek, ők is felhúznak egy gyárat az öreg kontinensen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Chery idén három márkát is az európai piacra hoz, ha pedig ezek elnyerik a váráslók tetszését akkor megfontolják, hogy építsenek itt egy gyárat.

A Chery terve már nem új keletű, hiszen eredetileg 2017-ben tervezték az európai hódító körútjuk megkezdését, ám akkor ez kudarcba fulladt. Idén viszont már biztosan érkeznek a Jaecoo, az Exlantix, és az Omoda márkákkal. Utóbbi biztosan érdekes lesz a magyar piac számára is, hiszen bejelentették korábban, hogy 2024-ben hazánkban is megkezdik az egyszerűen 5 névre keresztelt SUV forgalmazását az 1,6 literes motorral, majd később jön az elektromos hajtáslánc is.
Hirdetés
Jochen Tueting, a Chery európai igazgatója elárulta egy nemrég készült interjúban az Automotive News Europe című lapnak, hogy nagy terveik vannak a kontinens piacán, hiszen elsősorban a tehetősebb vásárlókat célozzák. Elmondása szerint ezért is lehetséges, hogy ilyen rövid időn belül három márkát is a piacra vezessenek, mert ezek mindegyike a a drágább szegmensben más-más kategóriákban indul - ezzel egyértelműen szembemennek a legtöbb kínai márkával, amelyek éppen az olcsó autókkal akarnak betörni az európai régióba. A Chery lokális vezére nem árulta el, hogy pontosan milyen eladási számokra számítanak, de azt kifejtette, hogy magabiztosak az Omoda és a Jaecoo márkák sikerében. Hozzátette, eddig ahol elérték a kitűzött értékesítési számokat rendre elkezdek helyben termelni, így a sorok között olvasva kivehető Tueting szavaiból, hogy ha Európában sikeres lesz a Chery, akkor bizony itt is építenek egy gyárat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?