Immár 47 éve a Ford F-sorozat az USA legnépszerűbb autója

Idén is dominált az amerikai piacon a Ford F-sorozat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2023-ban összesen 700 ezer különféle F-pickupot adott el a Ford, ezzel megőrizte vezető helyét az eladási ranglistán

A Ford már néhány nappal az év vége előtt bejelentette, hogy idén is az F-pickupok taroltak a piacon, ami egyben azt is jelenti, hogy az USA-ban 47 éve letaszíthatatlanok a trónról a sorozat különféle modelljei, de ha egész Észak-Amerikát nézzük, akkor is 42 éve folyamatosan töretlen a sikersztori.
Hirdetés
Mivel a bejelentés után eltelt néhány munkanap a 700 ezres eladás csupán becslés, viszont az biztos, hogy a harmadik negyedév végéig 573 370 darab F-pickup kelt el. Ez rendesen veri a RAM 332 440 darabos eredményét, és jobb a GM összesen 627 985 darab konkurens platósánál is. Egészen pontosan 411 758 darab Silverado és 216 227 darab GMC Sierra talált gazdára. Azonban néhány sötét felhő is megjelent a siker egén. Ugyanis a villanyhajtású F-150 Lightning nem szólt akkorát, mint ahogy azt a kékoválosok szerették volna, így a legutóbb hírek már arról szóltak, hogy a villany-pickup esetében a felére csökkentették a termelés volumenét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?