Az oroszoknál Land Cruiser cipeli a Maybach S-osztályt

Ilyet sem látni mindennap: egy Toyota Land Cruiser tetejére pakoltak egy Maybach S-osztályt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elvetemült autós videók őshazája, Oroszország ismét megdöbbentő mutatvánnyal rukkolt elő. Biztonságosnak nehezen lenne nevezhető, de érdekes látni, mire képes a Toyota legendás terepjárója.

Megszokhattuk már, hogy az oroszok teljesen észszerűtlen helyzeteket kreálnak autóikkal, és hogy ezeket előszeretettel le is videózzák, de azért még mindig sikerül meglepetést okozniuk. A legutóbbi mutatványt a Chebotarev_life felhasználónéven ismert személy töltötte fel Instagram-oldalára, amit a Carscoops szúrt ki. A látottak érdekessége ellenére szeretnénk hamar leszögezni, hogy rendkívül balesetveszélyesnek tűnik, amit az oroszok csináltak, és természetesen senkinek sem ajánljuk a hasonló mód történő autószállítást - még akkor sem, ha egyébként a videó készítése során felmerült balesetről nem tudunk.
Hirdetés


Az egész mutatvány egyáltalán nem bonyolult: egy Mercedes-Maybach S-osztályt helyeztek egy Toyota Land Cruiser tetejére, és úgy szállították a közutakon. Megvalósítani persze ettől jóval bonyolultabb lehetett, bár sajnos erről semmilyen részlet nem derült ki. Elsősorban nyilván a Land Cruiser teherbírása, azon belül is konkrétan a tetőé az, amire oda kellett figyelni. Hivatalosan 200 kg helyezhető fel a terepjáró tetejére, a Maybach ennek a többszörösét nyomja. Első ránézésre viszont semmi extra merevítőt nem látunk a karosszéria oszlopain - a Land Cruiser tehát valóban képes lenne több mint két tonnát a vállára venni? A videó tanúsága szerint úgy tűnik, igen.

A Maybach nem hétköznapi szállításának másik kritikus pontja a rakomány rögzítése, de ezt sem vitték túlzásba. Egyszerű fa gerendákból álló tartószerkezetet eszkábáltak, de ami még durvább, az a spaniferek használata. Ezeket szimplán áthúzták az A- és D-oszlopok között, enyhén kitakarva a kilátást az első és hátsó szélvédőkön. Már csak ezért is balesetveszélyes az egész autószállítás, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy erősebb gyorsításnál, lassításnál vagy kanyarodásnál a Toyota szinte bármelyik irányba borulhat. A videó során mindenesetre ilyen nem történt, a Land Cruiser bírta a strapát, de azért a kerekeknél látszik, mekkora súlyt pakoltak rá. A készítők bátorságát (vagy vakmerőségét) szintén el kell ismerni, hogy be mertek ülni a Maybach alá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?