Új kombi Ladák érkeznek – egész kívánatosak

Íme, a Lada Vesta SW és a Vesta Cross

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Vesta már négyajtósként is mérföldkőnek számított a Lada palettáján, most pedig bemutatkozott az SW névre keresztelt kombi és a Cross, mint terepkombi. Ígéretesek.


Várható volt az eddig négyajtósként ismert Lada Vesta kombijának érkezése, most utóbbi SW néven, az SW Cross terepkombival együtt debütált. Maga az SW 4,41 méteres hosszával és 2,65 méteres tengelytávjával a négyajtóssal egyező, magassága ugyanakkor 1,5 centis többlettel 1512 mm-re nőtt. Csomagterének méretéről még nincs infó, de nyilván még a szedán 480 literesénél is nagyobb lett. Borítékolható az 500 literes alapméret és a jobb bővíthetőség.
Hirdetés

Az SW Cross az egyedi lökhárítókkal és a sárvédő-szélesítésekkel 1,4 centimétert nőtt hosszban, 1,9-et szélességben. Hasmagassága 2,5 centivel növelt (178 helyett 203 mm), teljes magassága azonban 3 centivel nőtt - vélhetően a hozzá alapáras tetősín miatt. Teljes körbeműanyagozásával a Cross divatosabb az alap SW-nél, ám egyéb érdemi változás, összkerékhajtás hozzá sem várható. Az SW és az SW Cross az orosz piacon már az idei évben színre lép, hozzánk vélhetően csak jövőre fog befutni, a Vestából ismert 1,6 literes, 5 fokozatú kézi vagy robotizált váltóval szerelt benzinessel várhatjuk. Bár a Vesta négyajtósként is jól fut, az SW és az SW Cross további löketet adhat majd a Lada eladásainak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?