Több mint 1300 kamionost és buszost büntettek meg múlt héten

Íme a ROADPOL kamionokat és buszokat ellenőrző akciójának eredményei

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

4500 feletti ellenőrzés és 1300 feletti lefülelt szabálysértés: sikerrel zárult a rendőrség teherautókat és buszokat vizsgáló akciója.

Február 7. és 13. között az itthoni közutakon 4175 teherautót és 473 buszt ellenőriztek a rendőrök egy előre tervezett ROADPOL akció keretei közt, amelynek során 1335 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleményéből a részletek is kiderülnek: az autóbuszok ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 15, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 3, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt pedig 18 esetben kellett intézkedni. A buszsofőrök közül tízen nem használták a biztonsági övet, és szintén tízen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet, így ők is csekket kaptak.
Hirdetés
A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 156, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 220 esetben, míg okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 90-szer kellett intézkedni. Öt esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 154-szer a sofőr, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, 219 jármű vezetője pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet. A legtöbben megúszták büntetéssel, majd folytathatták útjukat, azonnali közlekedési korlátozást mindösszesen 20 teherautó és egy busz esetében kellett elrendelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?