Tűzeset miatt kellett evakuálni a Tesla berlini gigagyárát

Leállt a gyártás a Tesla berlini üzemében, még nem tudni, mikor folytatódhat a termelés

Áram nélkül maradt a Tesla-gyár, miután tűz ütött ki kedden hajnalban az egyik szomszédos üzemben: az sem kizárt, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Az Automotive News Europe értesülései szerint ki kellett üríteni a Tesla berlini gyárát, miután egy közeli tűzeset miatt áram nélkül maradt a hatalmas üzem. A lángokat egyes beszámolók szerint környezetvédő aktivisták okozták, a rendelkezésre álló információk alapján vélhetően szándékos gyújtogatás történt. A BZ Berlin értesülései szerint még bombatámadás gyanúja is felmerült a közeli iparteületen, a tűzszerészeket egy a gyújtogatók által hátrahagyott felirat miatt kellett kihívni, az üzenet szabad fordításban annyit tesz: "ide temettük a lőszert".

A Tesla szóvivői annyit árultak el, hogy kiürítették a hatalmas gyárat, és egyelőre még nem tudják, hogy mikor folytatódhat tovább a munka.

Az áramszolgáltató már dolgozik a probléma ehárításán. A rendőrség elmondása szerint a lángokat még azelőtt sikerült megfékezni, hogy átterjedtek volna a Tesla gigagyár területére. A hatóságok megerősítették, hogy egy lehetséges gyújtogatás ügyében nyomoznak, ám azt nem kommentálták, hogy valóban környezetvédő aktivisták követhették-e el a bűncselekményt. A környezetvédő aktivisták a gyár potenciális bővítése ellen tiltakoznak, ehhez ugyanis további területet kellene az üzemhez csatolni és teljes erdőket kellene kivágni. Egyes tiltakozók ki is költöztek az érintett erdőterületekre, hogy nehezítsék az erdők megsemmisítését. Az egyik legnagyobb tiltakozó csoport a Robin Wood szóvivője a Reuters értesülései szerint elhatárolódott az esettől, a szóvivő elárulta: amennyiben gyújtogatás történt, úgy nem hozzájuk tartozik az elkövető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?