Így bukhatsz 100 ezer forintot egyetlen rossz döntéssel!

Megéri a gyorsforgalmi utakon elkövethető egyik legbunkóbb húzás?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A leállósáv-harcosok ellen szólaltak fel a közutasok: szerinted elég komoly a 100 ezer forintos bírság ezért a szabálysértésért?

A Magyar Közút munkatársai az Instagram oldalukon hívták fel a figyelmet a szabálytalan leállósáv-használat következményeire és veszélyeire. Mert valóban nem csak szabálytalan, hanem veszélyes is ez a mutatvány, hiszen bármikor kisorolhat egy valóban műszaki hibás jármű, amiből aztán baleset lesz. Részben ezért is jár érte 100 ezer forintos csekk. Továbbá a mentők, tűzoltók és rendőrök sem fognak gyorsabban továbbjutni a feltorlódott kocsisorokon. Amíg ugyanis nem terjed el a biztonsági sáv kialakítása a gyorsforgalmi utakon addig a torlódás megoldásáért felelős járműveket is akadályozza a dugó. A közutasok tehát azt javasolják, hogy legyél türelmes, utazás előtt csekkold az utinform.hu-t, és ha jelentősen lassul a forgalom tempója, a belső sávban minél inkább balra, a külsőben pedig a jobb szélére húzódj. Így kialakul a biztonsági sáv/folyosó és a leállósáv is megmaradhat műszaki sávnak. Amit pedig semmiképp se csinálj, azt az alábbi videójukban láthatod:
Hirdetés
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?