Videó: Így vontatja a házat egy Tesla Model 3!

Méghogy a villanyautók nem tudnak vontatni: ez a Tesla egy komplett házat elhúzott!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Papíron nem egész egy tonnát vontathat a Tesla Model 3, ám most nem a hétköznapokban szokásos egytengelyes utánfutót vagy kisebb lakókocsit akasztották utána! Videofelvétel is készült arról, ahogy egy komplett mobilházat húz el minden gond nélkül!

Egyértelműen nem arra tervezték a Tesla jelenlegi belépőmodelljét, hogy egy komplett mobilházat elhúzzon, ám komoly tévedés, hogy hétköznapi vontatásokra ne lenne alkalmas. Közel egy tonnát vontathat ugyanis (a pontos szám a hajtáslánc-változattól és a felszereltségtől függ), és gond nélkül el is tudja húzni, ráadásul a tévhitekkel ellentétben a hatótávolsága sem feltétlenül csökken a töredékére. Ezt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy egy komplett mobilházat húztak el vele Las Vegasban. A felvételeken jól látható, hogy valóban mozgatja a hatalmas terhet a népszerű villanyautó.
Hirdetés

Hirdetés
A videóra vett Tesla mögé akasztott utánfutó nem kevesebb, mint 8,62 tonnát nyomott, amelyből 6,8 tonna volt maga a mobilház. Persze, közel sem olyan nehéz az épület, mintha egy hazánkban megszokott tégla-villa lenne, ám egy teljes értékű, könnyűszerkezetes mikrolakás, amely minden fontos funkciót tartósan el tud látni 35 négyzetméteren. Ráadásul a Tesla nem csak elhúzta az említett épületet becsomagolt, szállítható állapotában, hanem még egy gyorsulási versenyre is elvitték így: mindösszesen 20 másodperc alatt futotta a 201 méternek megfelelő egynyolcad mérföldet, ami ilyen terhelés mellett egyáltalán nem rossz idő.
Hirdetés

Ráadásul ehhez semmi komoly módosításra sem volt szüksége az amerikai villanykompaktnak: a gyári motorjával és akkucsomagjával képes erre a teljesítményre. A mobilházakat gyártó cég tulajdonosa, a vontatásról saját Twitter fiókján és a cége Youtube csatornáján is beszámoló Galiano Tiramani elárulta, hogy a legkomolyabb műszaki változtatás a vonóhorog átalakítása volt. Ezt látták ugyanis az autó egyetlen olyan pontjának, amely nem bírta volna el gyári állapotában a padlóval, falakkal és tetővel együtt, "kompletten" szállítandó, összeszerelésre kész mobilházat. Az alábbi videón jól látszik, hogy nem csak néhány métert tettek meg vele, hanem lényegében az egész városon átautóztatták a házat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?