Ezek lesznek 2024 legfontosabb tuningtrendjei

Megmutatjuk a top 5 tuningolási irányzatot, ami meghatározza a szakma 2024-es évét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tuningolt autók hamar ki tudnak menni a divatból, de ha előrelátóan tervezünk a következő szezon trendjeivel, akkor tartósabb lesz a stílus.

A neonlámpák a karosszéria alján, az aránytalan szpojlerek és a krómozott felnik már rég nem az aktuális autóipari stílusirányzatot képviselik: a leggazdagabb 1% teljesen máshogy teszi személyre szabottá az autóparkját. Az Egyesült Királyság egyik prémium tuningműhelye, az Urban Automotive elárulta, mik lesznek a szakma 2024-es aktualitásai. Ezek közé tartoznak például a teljes felületű, "tányérszerű" lemezfelnik, amik ugyan meghökkentőnek tűnhetnek, de ismét divatossá válnak. Kim Kardashian nem kisebb, mint 24 colos méretben készíttetett ilyeneket a Range Roverére, ráadásul az elektromos autók térnyerésével az aerodinamikusabb keréktárcsák egyébként is szükségesek.
Hirdetés
A karosszéria színre fóliázása szintén nem újkeletű, de a színválaszték sokat elárul arról, mikor is készült a munka. Itt sláger a matt fekete vagy esetleg szürke fólia, de a pasztell színek lesznek az aktuális trend 2024-ben. Jack Grealish Premier League-futballista például pasztell világoskék színűre húzatta Lamborghini Urus Performantéjét, ami átmenet a diszkrét, semleges színek és a rikító, neon árnyalatok között. Sőt, a Rolls-Royce és a Bentley is kínál már pasztell árnyalatokat, bár elég pénzért a brit luxusmárkák eddig is felfestettek bármilyen színt, ami a megrendelőnek eszébe jutott. Míg a kültér színválasztéka kicsit visszafogottabb irányt vesz, odabent teljesen extrém árnyalatok lesznek divatosak. A kick-box-bajnok Rico Verhoeven Mercedes-Benz G-osztályának utastere nemrég például olyan élénk mentolkékké változott, hogy talán még odabent is szükség van napszemüvegre, függetlenül a kinti időjárástól.
Hirdetés
Jövőre még több klasszikus dizájnelem tér vissza a tuningszakmába, a retró autók stílusa inspiráció lesz 2024-ben. Az Urban Automotive már idén megmutatta a régi Land Rover Defender alapján készült tuningcsomagját, ami zöld felnikontúrt, szénszálas motorháztető-szellőzőket és a hagyományos tetőszpojlert, illetve fényhidat tartalmazott. És ha már szénszálas műanyag: 2024 ötödik legfontosabb trendje ez a komplex anyag lesz, bár tudjuk, hogy ez több éve így van. Mindenesetre a szénszál 2024-ben, és talán még azután is aktuális marad, mintegy örök divattá avanzsálódik - ezzel tehát nem nagyon lehet mellé lőni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?