Lassít az Audi az elektromobilizációs tervein

Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy az Audinál tervezték/hitték

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mégsem dob piacra annyi villanyautót az Audi, vagy legalábbis nem olyan ütemben, mint ahogy eredetileg tervezték. Ugyanis nem annyira kelendőek az elektromos autók, mint amire számítottak.

Felülvizsgálták az Audinál az új modellek bevezetésének a dinamikáját, és úgy döntöttek, hogy kicsit lassítják a villanyautók bevezetésének a tempóját. Az új terv az, hogy 2026-ig 20 új modell érkezik, és ezeknek a fele lesz villanyosított. Ebből annyi biztos, hogy a Q6 e-tron a 2024-es év második negyedévében lép piacra, miután a debütálását többször is elhalasztották a VW saját szoftverfejlesztő egységénél, a Cariadnál felmerült problémák miatt. Ez lesz az első modell az új PPE platformon, amelyre a Porsche Macan villanyhajtású változata is épül. Emellett jövőre még egy tisztán villanyhajtású és két hagyományos motorral felszerelt modell érkezik, majd 2025-ben még egy belsőégésű motoros típus is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?