Még több bírságra számíthatnak a szabálytalankodók a levegőből!

Reszkessetek szabálysértők: újabb rendőröket képeztek ki drónok kezelésére

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre több lesz a hatósági pilóta nélküli, állami légijármű-, avagy hivatalos nevén UAV. A köznyelvben csak rendőrségi drónként emlegetett járművek kezelését 120 órás intenzív tanfolyamon nyolc rendőr-főkapitányság munkatársai vizsgáztak le sikerrel.

Egyre népszerűbbek a drónos akciók, a rendőrök a levegőből figyelik a közlekedőket, majd kiszedik a forgalomból a szabálytalankodóka a bizonyíték birtokában. A drónokhoz azonban pilótákra is szükség van, akik a földről vezérlik a távirányítású eszközt. Erre képzett ki újabb embereket a Rendőrség, hogy még több ilyen ellenőrzést tarthassanak. Az első héten a leendő kezelők a jogszabályi háttérrel, a drón biztonságos üzemeltetésével, vészhelyzeti eljárásokkal, továbbá baleset esetén a helyszínelés lépéseivel ismerkedtek meg. Az elméleti blokk zárásaként írásos szakmai beszámolót tettek, csak akkor kezdhették meg a gyakorlatot, ha ezen megfeleltek.
Hirdetés
Az első gyakorlati héten a drón biztonságos kezelését sajátították el, majd gyakorlati vizsgát tettek. Ezt követően kezdődhetett a harmadik oktatási hét, amikor a DJI Matrice 200 és 210 V2 drónok típusjellemzőit ismerhették meg, ezekkel az egyenként nagyjából kétmillió forint értékű eszközökkel készülnek a felvételek. A képzés utolsó napján a résztvevők záróvizsgán bizonyították, hogy felkészültek az önálló, eredményes és biztonságos feladatellátásra, így a jövőben még több drón szállhat a magasba, hogy a csekkek is repkedhessenek a szapálytalankodóknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?