Villanyautót csináltak Kínában a klasszik Ford Transitból!

Rohamosztagosnak öltözött az öreg Ford Transitból faragott kínai villanyautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem valószínű, hogy találsz ma érdekesebb autót, minit a JMC Teshun Touring elektromos változata, ez ugyanis az 1986-ban bemutatott Ford Transit mai napig gyártott kínai változata, ami most egy 63 kWh-s akkucsomaggal kap villanyhajtást.

Ha meghallod, hogy JMC Teshun Touring, akkor valószínűleg rögtön rávágod, hogy még sohasem hallottál róla. Pedig néhány évvel ezelőtt még tele volt velük az ország, csak épp az eredeti nevén, az 1986-tól 2000-ig gyártott, főként 2,5 literes dízelmotorokkal szerelt Ford Transitként.
Hirdetés
Bár Európában már az ezredfordulón véget ért a gyártás, Kínában 2006-ban megvették a licencet, és egészen 2017-ig gyártották az öreg Ford Transitot a gyárihoz nagyon hasonló küllemmel. 31 évvel a modell bemutatkozása után azonban lekerült róla a Ford logó, és az eredeti terveket megvásárló kínai JMC emblémájával, valamint egy újratervezett orr-résszel folytatódott a gyártás. 2020-ban és 2021-ben óvatos frissítéseket kapott a modell, most pedig elérkezett az öreg Transit valaha volt legkomolyabb műszaki újítása: megszűnt a 136 lóerős benzines motor, a kínálatban maradó 108 lóerős dízel mellé pedig egy tisztán elektromos hajtást kapott. Ehhez egy 65 kilowattórás akkucsomagot és 163 lóerőt kapott, a csúcsnyomaték 320 newtonméter, mindez nagyjából 15 másodperces százas sprintet eredményez.
Hirdetés
A kínai CLTC mérési ciklus szerint 300 kilométeres az elektromos hatótávolsága, ám a gyártó szerint "állandó sebességgel haladva" az 500 kilométeres hatótáv is elérhető. Hasonlóan kérdéses infó a villámtöltés, amelynél csak annyit írnak, hogy 40 perc alatt tölt 80 százalékra, ám sem a maximális áramfelvételt nem említik, sem pedig azt, hogy hány százalékról indul a 40 perc alatt 80 százalékra érő villámtöltés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?