Verseny 600 lóerő felett: vajon melyik német prémium győz?

RS6 Avant, M5 Competition vagy E63 S: most kiderül, melyik gyorsul a legjobban!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb komoly csata a három német prémiummárka ősi rivalizálásának háborújában: vajon az Audi, a BMW, vagy a Mercedes kínálja a legerősebb, családi méretű négykerekűt? Videón az RS6 Avant, az M5 Competition és az E63 S küzdelme!

Az 5 méteres kategória krémje gyűlt össze a Carwow legújabb videójában, hogy kiderüljön, melyik német gyártó valósította meg a legjobban a feladatot. Régi hagyomány, hogy a legszínvonalasabb, családi méretű autókba is brutális erőforrásokat építenek a németek, az Audi A6, a BMW 5-ös sorozat és a Mercedes-Benz E-osztály is évtizedek óta kapható felfoghatatlanul erős motorral, látványos sportkivitelben. A jelenlegi kínálat mindegyike 600 feletti ménessel operál, az Audi RS6 Avant például 4,0 literes, ikerturbós V8 erőforrással, Quattro osszkerékhajtással és nyolcfokozatú DSG automataváltóval képes 630 lóerőre és 850 newtonméteres forgatónyomatékra.
Hirdetés
Az M5 Compeetition 4,4 literes ikerturbós V8 erőforrással licitál rá a négykarikásra, ám "csak" 625 lóerőt és 750 newtonmétert produkál xDrive összkerékhajtással és szintén nyolcfokozatú automatával. A Mercedesnek sincs miért szégyenkeznie, az AMG E63 S 4,0 literes V8-asának be kell érnie 612 lóerővel, hátrányát egy extra sebességi fokozattal és 850 newtonméterrel kompenzálja. Nem lejt azonban a pálya az Audinak, az RS6 ugyanis messze a legnehezebb a trióból. Ha kíváncsiak vagytok, hogy mindez egy valós versenyben milyen eredményt szül, akkor mindenképp megéri belepillantani az alábbi videóba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?