Dakar-győzelmeket ünnepel az arabok egyedi Land Cruisere

Sorban 10 Dakar-győzelmet aratott a Toyota, ez előtt tisztelegnek egy különkiadással

Optikai tuninggal vadították meg a Toyota Land Cruiser araboknak szánt változatát, de persze a fehér fényezés megmaradt.

Az egyesült Arab Emírségek Toyota-képviselete bemutatta a Land Cruiser legújabb különkiadását, a 10th Victory Editiont, ám korábban is villantott már hasonlót a Toyota, de az a Land Cruiser Európának és Amerikának szánt változatát vette alapul. Az araboknál viszont nem a 250-es, hanem a 300-as széria fut, most erre is megérkezett az egyedi csomag. Érdekes módon ott nem a GR Sport változat kapja ezt, hanem az alapmodell Black Edition kivitele.
Hirdetés
Ahogy a név is jelzi, tizedik győzelmét ünnepli a Toyota, sorban ennyiszer nyert Dakart a japán márka a sorozatgyártású autók kategóriájában - az utóbbi években Hiluxszal, de korábban Land Cruiserrel is. Mivel a Black Edition jelentette a kiindulópontot, rengeteg fekete részlettel találkozhatunk a karosszérián: ilyen a hűtőrács, az orrvédő lemez, a tetősínek és a sárvédők. Ami viszont egyedi, az az oldalra felvitt matricázás, ami a ralik világát idézi meg. Természetesen az új, 18 colos felnik is feketét, de hogy megtörjék a monokrómiát, elöl a vontatási pontok piros festést kaptak, ami szintén a motorsportokból ered. A Land Cruiser 10th Victory Edition változatlanul a 3,5 literes benzinmotorral érkezik, amivel az alapmodell eddig is elérhető volt. A V6-os erőforrás 409 lóerőt termel, amit egy tízsebességes automata váltó juttat el mind a négy kerékhez. A beltérhez nem nyúltak, fekete és homokbarna színek váltakoznak, a kormánykerék bőrborítást kapt, az infotainment-rendszer érintőképernyőja 9 colos. Majdnem 31 millió forintnak megfelelő összegről indul a Land Cruiser különkiadása, hasonló összeget kell kifizetni a sima Black Editionért is, de a GR Sport már jóval drágább, az majdnem 40 millió forintnyi dirhamba kerül.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?