Hibridként érkezhet a Ferrari crossovere

Új szegmensbe lép be a Ferrari 2021-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sergio Marchionne többször is elmondta, hogy a Ferrari nem fog crossovert építeni, most viszont úgy tűnik ez megváltozik.


Az olasz autógyártó ezidáig azt kommunikálta, hogy nem fognak crossovert piacra dobni, a Car Magazine legfrissebb információi alapján viszont úgy néz ki, hogy mégis megvalósulhat az új modell. A hírek szerint a mérnökök már javában dolgoznak az F16X kódjelű újdonságon, amely a Lamborghini Urus és az Aston Martin DBX vetélytársa lesz. Úgy hírlik, hogy a BMW i3-hoz hasonlóan B oszlop nem lesz, ennek megfelelően pedig akárcsak a bajorok elektromos modelljénél a hátsó ajtók fordítva nyílnak majd, mint az elsők.
Hirdetés

Az F16X-et a GTC4 utódjával fejlesztik, amely 2020-ban érkezik piacra, a crossover pedig egy évvel ezután debütál. Az alumínium platformra épülő szabadidőautó teljesítményéről egyelőre nincsenek információk. A pletykák szerint egy V8-as kerülhet a motortérbe, amely egy hibrid rendszerrel is kiegészülne, melyhez összkerékhajtás kapcsolódik. A bennfentes információk alapján 300 ezer euró (kb. 92 millió forint) lesz az ára, amely meglepő módon, de hozzájárul majd ahhoz, hogy a Ferrari megduplázza az éves eladásait.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?