Vagány, kupé-SUV formával érkezett meg az új BMW X2

Újabb Crossovert villantott a BMW, mutatjuk, mit tud az új X2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tokiói Autószalonon lesz először élőben látható a BMW X2, ám a gyári fotókat és az adatokat már most leleplezte a bajor gyártó. Íme a BMW X2, a márka legújabb crossovere.

Az utóbbi hetekben már jócskán hangos volt a sajtó az X2 előzetesei miatt, ma pedig már a végleges terméket is láthatjuk. Az X2-t először október végén, a Tokiói Autószalonon nézheti majd meg testközelből a közönség. Természetesen készül tisztán elektromos változat is iX2 néven, a beltérben pedig a BMW legújabb, 9. generációs infotainment rendszere szórakoztatja majd az utasokat. A látvány terén megmarad a kupés sziluett, ahogy a magas, SUV-szerű orr-rész és a megemelt futómű is. Már az első lámpatestekről egyértelmű, hogy ez nem egy kupésított X1, további hangsúlyt adnak az opcionális, világító vesék és a szegmensben elsőként elérhető, 21 colos felnigarnitúra.
Hirdetés
Az újdonság piaci bevezetése világszerte 2024 márciusában kezdődik, a tisztán elektromos meghajtású BMW iX2 xDrive30 modell, a teljesítményre optimalizált BMW X2 M35i xDrive modell, valamint plusz egy benzines és egy dízelüzemű erőforrással szerelt változattal. 2024 nyarán a második tisztán elektromos meghajtású verzió és egy új, dízelmotorral hajtott változat is bemutatkozik. Az új BMW X2 a maga 4,55 méteres hosszával, 1,84 méteres szélességével, illetve 1,59 méteres magasságával 194 milliméterrel nőtt hosszában, 21 milliméterrel nőtt szélességében, illetve 64 milliméterrel nőtt magasságában. A tengelytávolság és a nyomtávok növelése az utastér helykínálatára és a csomagtér tágasságára egyaránt jótékony hatást gyakorol, az új BMW X2 csomagterének térfogata akár 560 literes is lehet az össze sülés mögött, a hátsó sort ledöntve pedig 1 470 litert ad. A BMW iX2 esetében ezek az adatok 525 literre és 1 400 litere változnak.
Hirdetés
A beltér hozza a modern BMW-k stílusát, illetve felszereltségét is, alapáras többek között a kétzónás automata klíma, a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer és a bőrözött sportkormány. Nagy durranás még a műszerfalon az új, iDrive 9 névre hallgató operációs rendszer és a teljesen új ülésgarnitúra-választék is. Az autót a BMW regensburgi üzemében gyártják majd, itt készülnek házon belül a villanyváltozat akkucsomagjai is. Motorok terén a csúcs egy hajszállal ugyan, de még mindig egy benzines, az M35i xDrive lesz, amely egyedi BMW M stílusjegyeit Európában 300 lóerővel és egy 2,0 literes négyhengeressel támasztja alá. Ez a változat 5,4 másodperc alatt abszolválja a nulla-százas sprintet, M-specifikus futómű-hangolása pedig BMW xDrive intelligens összkerékhajtással dolgozik együtt. Az alapfelszereltségként kínált adaptív M futómű nem csupán a modell agilitását, de menetkomfortját is fokozza a gyártó állítása szerint. A visszafogottabb változatok az sDrive20i és az sDrive18d neveket kapták. Előbbi egy háromhengeres, 1,5 literes lágy hibrid benzines 170 lóerővel, míg utóbbi egy akár 5,1 literes átlagfogyasztásra is képes, 150 lóerős, négyhengeres dízel. Az új BMW X2 összes belsőégésű erőforrása alapfelszereltségként a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltóval dolgozik együtt.
Hirdetés
Elektromos fronton a BMW iX2 xDrive30 modell érkezik. Az első és a hátsó tengelyen dolgozó egy-egy villanymotor 313 lóerő maximális rendszerteljesítményre képes az ideiglenes teljesítmény-többlettel, illetve 494 newtonméter a csúcs forgatónyomatéka. A modell 5,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 180 km/óra. Nagyfeszültségű akkumulátorának 64,8 kWh nettó kapacitása WLTP szerint 417 és 449 kilométer közötti tisztán elektromos hatótávolságot ígér az adaptív rekuperációval és és a MAX RANGE funkcióval. Töltéskor a Max Performance Charging járműtöltő szoftver legújabb verziója és a többszerződéses Plug & Charge funkció is nyugalomra ad okot miközben a opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Connected Home Charging szolgáltatás is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?