Az Z4-nél kisebb roadstert tervez a BMW

Z2 néven jöhet a BMW kicsi roadstere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW Z3 még a Mazda MX-5 prémium alternatívájaként került piacra, de a mai Z4 jóval túlnőtt elődjén és konkurensén is. Sebaj, jön a Z2-es.


A kilencvenes évek autópiaca még teljesen más volt, mint a mai. A Mercedes-Benz az SL kifinomult, R129-es generációjával nagyot dobott és az azóta az olcsó nyitott sportkocsik etalonjának kikiáltott Mazda MX-5 sikerét látva 1996-ra kihozta az SLK-t. Hogy miért fontos ez? Mert ebbe a közegbe pottyant 1995-ben a BMW Z3-as. Az SLK-val szemben az egy hagyományos vászontetős kocsi volt hosszú motorházzal és a később megjelenő shooting brake-szerű hathengeres kupéval. Utódja a szintén két verzióban kapható, fejlettebb Z4 válasz volt a farközépmotoros Porsche Boxster jelentette komoly konkurenciára is. A második generációs Z4 már átesett egy ráncfelvarráson, hossza több mint 4,2 méter, súlya 1,5 tonna körüli és ára sem éppen alacsony.
Hirdetés


A legfrisebb angol sajtóértérsülések újra elővették a pár éve feldobott Z2-es témát. Bennfentes informátorokat citálva megint úgy hírlik, hogy a bajor gyár dolgozik egy sportos és könnyű kétüléses roadsteren, de ez még nem is lenne meglepő, ám a híresztelés szerint fronthajtású lesz. Tudjuk már jól, hogy a vásárlók nagy részét igazából nem érdekli, hogy hol hajt a kocsi, a bevételt meg általában nem a hőbörgő márkafanatikusok hozzák. A Z2, ha tényleg elsőkerékhajtású lesz, akkor minden bizonnyal a legújabb Mini és a BMW 2-es Active Tourer padlóvázára épül. És ha tényleg így lesz, akkor alapmotorként biztos, hogy az 1,5 literes háromhengeres turbós benzinest építik bele. Ez így talán már kicsit mégis sok. Egy háromhengeres, fronthajtású BMW roadster? Meglátjuk, milyen lesz. Állítólag 2017-től megvásárolható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?