100 önvezető autót küldhet utcára a Mobileye

Négyes szintű autonóm technikát vet be az Intel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az önvezető technológiák terjedésével olyanok is megjelenhetnek az autóipar kulcsszereplőiként, akik eddig nem foglalkoztak autógyártással.


Óriási változásokon megy keresztül az autóipar. Ez nem közhely, ez tény, amit mi sem bizonyít jobban, mint a számítástechnikában jártas cégek egyre számottevőbb jelenléte. Most épp az Intel, pontosabban a cégóriás által nemrég felvásárolt Mobileye jelentette be, hogy egy méretes autonóm járműflottát küldene az utakra. Egészen pontosan 100 autóról beszélnek, amiket 4-es szintű önvezető technológiával szerelnének. Ez az a szint, még a BMW szerint is, ahol az autó képes a legtöbb forgalmi helyzettel megbirkózni, mi pedig akár szunyókálhatunk is a volán mögött. A bajorok csak 2021-re ígérik a környezettel masszívan kapcsolatban lévő technológia elterjedését, a Mobileye nyíltan el is kezdi ezek tesztelését.
Hirdetés

Európában, Izraelben és az Egyesült Államokban végzik majd a tesztelést, valós forgalomban, többféle autótípussal, hogy bizonyítsák alkalmazkodó képességét. A technológiai hátteret a Mobileye 5G-t használó platformja szolgáltatja majd, valamint számtalan szenzor és kamera. Amnon Shashua, a Mobileye vezére elmondta: „Autókat építeni és tesztelni valós körülmények között, azonnali visszajelzéseket jelent, ami begyorsítja a fejlesztési folyamatot. [...] Célunk, hogy olyan önvezető technológiát alkossunk, ami minden helyzetben bevethető.” A külsős technológiai partnerek bevonása mostanra bevett szokás lett az autóiparban, akik akár saját modellekkel is jelentkezhetnek a jövőben, ha így folytatják. Márkák jönnek, márkák mennek, újabb nagy fordulat előtt állunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?