2 év múlva minden Tesla megkaphatja a teljes önvezetést?

Elon Musk elhintette a Twitteren, az FSD tizenkettes verziója már nem béta lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az önvezetés a mai napig kényes kérdés elvégre még mindig vannak olyan helyzetek, amiket a gép nem tud olyan jól lereagálni mint egy ember. Ennek ellenére akár már két év múlva minden Teslában elérhető lehet a teljes önvezető funkció.

A Tesla önvezető funkciója - mely nem összekeverendő az Autopilottal - jelenleg csupán béta formátumban létezik a márka modelljeiben. A napokban a Twitteren néhány felhasználó a közelgő 12-es verzióról kezdett értekezni hogy mégis mi várható az újabb béta verzióban. Azonban egy ponton maga Elon Musk is beszállt a beszélgetésbe és sejtelmesen csak annyit írt:
Hirdetés

"A 12-es verzió nem béta lesz."

Azt viszont nem fejtette ki a milliárdos hogy pontosan mikorra várható az új verzió, hiába faggatták róla. Korábbi információk szerint a 12-es verzió 2025-nél hamarabb biztosan nem jelenik meg. Az éppen futó tizenegyes önvezető rendszert már több mint 400 ezer autós használja Észak-Amerikában a gyártó szerint és több mint 200 millió kilométert tettek meg viszonylag nagy hatékonysággal. A Tesla saját adatai azt mutatják, ez idő alatt nagyjából 30 baleset történt ám az nem derül ki hogy az autó hibázott vagy hogy történt e haláleset. Hiába jön viszont béta nélküli önvezetés a törvény jelenleg csak a kettes szintű vezetéstámogató rendszereket ismeri el, melyeknél feltétel a sofőr folyamatos figyelme. Persze ha minden jól alakul Muskék rendszere körül ez könnyen változhat.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?