200 km-es hatótávval itt az új Kangoo Z.E.

Frissült az elektormos Kangoo, rövidebb a töltés, hosszabb a megtehető út

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új akkumulátort, új motort és különleges megoldásokat kapott az elektromos Kangoo. Hatótávja hosszabb, de a töltési idő rövidebb, mint előtte volt.


Frissült a Renault elektromos hajtású haszongépjárműje, a Kangoo Z.E. Szinte mindenen változtattak egy kicsit, már ami a technikai tartalmat illeti, kezdve a motorral, amit kicseréltek. Az új R60 jelzésű 90 lóerős elektromotor alapja ugyanaz, ami a ZOE-ban R90-ként már jelen lévő, ehhez új vezérlőegységet valamint új akkumulátorcsomagot is beépítettek. Ennek fizikai mérete ugyanakkora, mint előtte volt, így a raktérből nem vesz el több helyett, viszont teljesítménye 50%-kal jobb, mint előtte volt. A 33 kWh-ás akkumulátorral NEDC ciklus szerinti hatótávolsága 270 kilométer, valós hatótávja viszont a gyártó szerint is csak 200, természetesen a körülményektől függően, de ez is szép eredmény a korábbi 125-höz képest. Változott a töltés is, a nagyobb teljesítmény mellé méterezték a töltőegységet is, így a 7 kWh-ás AC töltővel már akár 6 óra alatt feltölthet normál hálózatról, de ahogy a Renault fogalmaz, egy ebédszünet alatt, ami nagyjából egy óra, 35 kilométernyi hatótávot képes fölvenni.
Hirdetés
Nagy újítás az elektromos haszonjárművek között a hőszivattyú, ezzel ideális hőmérsékleten tarthatja az akkumulátort a Kangoo Z.E., valamint, ha töltőn van, még utastéri előfűtésre és hűtésre is képes. Okosították a fedélzeti rendszert is, a navigáció képes a legközelebbi töltőponthoz navigálni, a Z.E. Trip program pedig azt is megmondja, hogy annál a pontnál van-e a Kangoo Z.E.-hez kompatibilis csatlakozó, és ha igen, éppen szabad-e. Emellett van még egy Z.E. Pass nevű alkalmazás is, amit okostelefonra vagy tabletre letöltve a legtöbb töltőpontnál fizethetünk is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 17:07
    Permalink

    Ez az elektromos autófejlesztéses dolog nekem kicsit sántít.Már most is piacra tudnának dobni egy 600-700km hatótávot tudó autótl is…csak a forgatókönyv nem így szól.

Vélemény, hozzászólás?