2014-ben robbant a Peugeot?

Két év múlva várható a luxus Peugeot 608

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 607-es nyugdíjazásával most nincs igazi csúcsmodell az oroszlános márka kínálatában, de a Peugeot 608 lehetséges érkezése miatt ez az állapot vélhetően csak ideiglenes.

Genfben lenyűgözte a közönséget a HYbrid4, azaz a dízel-elektromos hajtásláncú és összkerékhajtású Peugeot HX1 Metamorphosis tanulmányautó, amely a márka új formai irányzatát volt hivatott képviselni - de csak részben.
A legújabb, persze nem hivatalos információk szerint a franciák nem szeretnék sokáig húzni az időt igazi luxusautó nélkül: a 607-es kifuttatása után az 508 nem tudja teljes mértékben átvenni a stafétát. Korábban már voltak próbálkozások, amelyek a jövő legnagyobb Peugeot limuzinját vetítették előre, például a 2006-os 908 RC Concept, de úgy hallani, a HX1 Metamorphosis lehet a befutó, amely újdonságként gyakorlatilag dinamikus kisugárzású egyterűként, nem pedig klasszikus szedánként lépne be a PSA legfelsőbb osztályába - a Mercedes-Benz hasonló próbálkozása az R-osztállyal nem sikerült. Várhatóan az innovatív megoldások is teret kapnának a lemezek alatt, így a hibrid és a 4x4 meghajtás sem tűnne el, és ha minden jól megy, akkor a szériamodell - ideális esetben - 2014-ben már piacon lehetne. Kíváncsian várjuk az újabb híreket!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?