2015-ben jön az új Hyundai ix35

Már készül a második generációs Hyundai ix35, de még csak kémfotókon lehet megnézni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2009-ben váltotta az ix35 a Tucsont, jövőre pedig már a második nemzedék jön belőle, sanszosan üzemanyagcellás változattal is.


Már hónapokkal ezelőtt felkerült a netre az alábbi videó, amiben az új ix35-ös köröz a Nürburgringen. A Nordschleifén kereket csikorgató próbakocsiról már több szett fotó készült, zömében mind Észak-Amerika félsivatagi területein. A tengerentúlon ma is a Tucson nevet viselő modell lakókocsit mintázó terhet húz, vagy csak konvojban halad régi ix35-ökkel, azaz Tucsonokkal. Még mindig javában tesztelik, pedig a legfrissebb hírek szerint már 2015 valamelyik nagy autószalonján be fog mutatkozni. Az eddigi beszámolók szerint nem lesz egy nagy dizájnforradalom, inkább korrekt iparosmunka, külseje alapján a Santa Fe kicsinyített változataként.
Hirdetés


A most futó széria a 2013-as frissítés után és annak ellenére is, hogy még csak öt éve van a piacon, már nagyon avíttnak hat. Az egyetlen igazi kunsztja, hogy a hátsó üléshez is kínál fűtést, de ezt leszámítva nagyon elment mellette az újabb konkurencia. A második generáció nagyobb és határozottabb hűtőmaszkkal jön, kisebb lámpákkal, LED-es menetfénnyel, alacsonyabb tetővonallal és maszkulinabb megjelenéssel. Az autó méretei nőnek, hogy jusson majd hely a kínálatban a kisebb ix25-ösnek is. A motorok valószínűleg az elődből átvett 1.6-os benzines, 1.7-es és 2,0 literes dízelek lesznek. Ha elkészül a már a mostanival is tesztelt hidrogénhajtású tüzelőanyag-cellás változat, azt biztos később mutatják be, mint a jövőre várt alapváltozatokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?