2019-ben jöhet az új SEAT Leon

Hamarosan érkezik a SEAT Leon új generációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre már virtuálisan láthatjuk, 2019-ben pedig már vezethetjük is a SEAT új kompaktját, a negyedik generációs Leont.


1998 óta van piacon a spanyolok kompaktja, a Leonból jelenleg a harmadik generáció fut, amely 2012-ben érkezett. Eddig kivétel nélkül hétéves modellciklusok voltak, így reális, hogy az új modell 2019-ben fog debütálni. Az Autoexpressnek adott interjúban Matthias Rabe, a cég kutatás és fejlesztési részlegének tagja elmondta, hogy komoly modelloffenzíva jön. Az elkövetkező három évben hat vagy hét új modell is bemutatkozhat, amelynek részét képzi a Leon is.
Hirdetés

Az újdonságról egyelőre még nem árult el sokat a gyártó, a pletykák alapján már lehet tudni egy-két dolgot a hajtásláncról. 1,0 és 1,5 literes turbós benzinesek lesznek a palettán és esélyes, hogy hibrid valamint konnektoros hibrid is megtalálható lesz a kínálatban. Rabe azt is elárulta, hogy a Leonnál egy evolúciós folyamat szemtanúi lehetünk. Kíváncsian várjuk a további részleteket!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.29. at 21:00
    Permalink

    lehetne az újon majd kicsit több ív, mert az új ibizából kiindulva lassan egy sima kockákból kirakható lesz az egész kocsi, ami bántóan szögletes már…főleg úgy, hogy az előző leon azért gömbölyűbb,ívesebb volt.

Vélemény, hozzászólás?