2019-ben jön az első elektromos Volvo

Rövidesen indul a villamosítás időszaka a Volvónál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo bejelentette szándékát, amely szerint 2025-ig egymillió darab elektromos autót kíván eladni.


Annak érdekében, hogy a fenti cél - az első teljesen elektromos Volvo - megvalósuljon, hamarosan minden modellből legalább kétféle hibrid változatot dobnak majd piacra a svédek. A gyártó megerősítette, hogy az első tisztán elektromos modell 3 év múlva érkezik. Azt is elárulták, hogy ez a döntés nem egyik napról a másikra született, az elmúlt öt évben már tudatosan készültek minderre. Kifejtették, hogy az új SPA és CMA platformok mind úgy lettek kiépítve, hogy hibrid és elektromos hajtásláncoknak is megfeleljen.
Hirdetés

Az első elektromos Volvo a hírek szerint az új 40-es széria lesz majd, amelynek indulása rövidesen várható. Håkan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatója elmondta, hogy a cég szeretne a villamosítás élvonalába tartozni. A márka célja, hogy 2025-re már egymillió autót építsen, ám előtte van még egy mérföldkő. 2020-ig el akarja érni a gyártó, hogy autóikban ne legye súlyos sérült és halálos áldozat a balesetek során.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?