2022-ben érkezhet a villanyos hippibusz

Valóság lesz az emissziómentes Bulli-utódból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

5 év múlva érkezhet a Volkswagen I.D. gyártáskész változata. Kultuszmodell-utódként borítékolható a sikere szélesebb körben is.


Nem újkeletű a hír, már az eredeti Bulli koncepció 2011-es bemutatása óta kacérkodik a villanyos hippibusz gyártásának gondolatával a Volkswagen. Pontos időpontot azonban csak most tudtak adni a jelenleg I.D. Buzz néven futó projekt megvalósításához. A Volkswagen úgy látszik, időszerűnek látta elmondani: 2022-ben érkezhet a tisztán elektromos hajtással szerelt családi furgon, aminek borítékolható a sikere ilyen felmenőkkel. Az 1949-től gyártott, a Bogár után Type 2-nek is hívott mikrobusz világszerte sikeresnek bizonyult, leginkább megfizethetősége miatt, bár mára inkább a hippi kötődés miatt maradt ikonikus.
Hirdetés

A villanyos egyterűből utasos és csomagszállító változat is érkezhet, alapját nem meglepő módon a MEB moduláris platform adja majd. I.D.-ként - ahogy valószínűleg a Volkswagen új villanyvonalát hívni fogják - egyébként érkezik majd ferdehátú, kupé-SUV és crossover változat is. Mindegyiket hármas szintű önvezető technológiával és egyterűhöz híven variálható ülésekkel szerelik. A villanyautó-boomnak köszönhetően a lehető legjobb és legmenőbb formában valósulhat meg a hippik álma, és rögtön lehet környezetbarát kultuszautójuk. Ráadásul egy ilyen körítés akár a kevésbé elhivatottan zöldeket is elcsábíthatja az emissziómentes világba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?