2025-ben érkezik az utolsó új, benzines Volkswagen

A következő VW Golfba már nem kerül dugattyús motor

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még négy új típus szerepel a tervekben dugattyús motorral, aztán már csak a meglevőket frissítik majd.

A cég menetrendjében még négy, dugattyús motorral is elérhető típus szerepel: a Passat csak kombi karosszériával készülő utódja, illetve a következő Tiguan – ezek még az idén megérkeznek – valamint a 2024-ben gyártásba kerülő, Kínának szánt Tayon és a 2025-ben bemutatkozó T-Roc. Schäfer szerint a T-Roc után már csak elektromos hajtású típusokat mutatnak be Európában, bár a többi benzin- és dízelmotoros típus felújításokkal még sokáig elérhető lesz. A jelenlegi Golfot például 2024-ben tervezik frissíteni, és így akár az évtized legvégéig piacon tarthatják, az utódja viszont már egy tisztán elektromos típus lesz a tervek szerint. „Ha teljesen másfelé mozdul a piac 2026-27-re, mint ahogy most számítunk rá, akkor persze még bele tudunk vágni egy új fejlesztésbe, de ebben nem hiszek” - mondta Schäfer.
Hirdetés
A Polo jövője ugyanakkor elég bizonytalan a vezérigazgató szerint: azt mondja, az Euro 7 szabvány bevezetése miatt kénytelenek lesznek hibrid hajtásra átállni, ami csaknem ugyanolyan drágává teszi majd a kisautót, mint elektromos testvérmodelljét, a 2025-ben érkező ID.2all-t. Így aztán az is megkérdőjelezhető, hogy érdemes lesz-e piacon tartani a Polót. Az interjúból az is kiderül, hogy a VW vezetése nem szeretné teljesen elengedni a legjobban csengő típusneveket. 2026-ban kezdődik például egy elektromos crossover gyártása Wolfsburgban, amelyet ID.Tiguan néven terveznek piacra küldeni, de hasonló módon nevezhetik el a Golf elektromos utódját is, amely 2028 után érkezik. A Volkswagen márkát a tervek szerint 2033-tól állítják át teljesen villanyautó-forgalmazásra, azaz már a benzin- és dízelmotoros autók európai betiltása előtt két évvel megtörténik az átállás, ha minden a jelenlegi tervek szerint alakul a cégnél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?