25 ezer Grand Cherokeet és Durangót hívnak vissza fékhiba miatt

Nem klasszikus fékhibáról van szó, a fékpedál érzete miatt kell a visszahívás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Működik a kérdéses autókon a fék, de az igen kellemetlen, amikor nem akkora pedálerő kell a megálláshoz, mint amekkorát várnánk. Egy beszállító hívta fel a Chrysler figyelmét a fékasszisztens hibájára, ami balesetet eddig nem okozott.


A Chrysler visszahívási akciója 25 ezer 2012-es és 2013-as évjáratú Jeep Grand Cherokeet és Dodge Durangót érint. Az autók fékasszisztensének, a Ready Alert Braking rendszernek beszállítója hívta fel a gyártó figyelmét arra, hogy ügyfélpanaszok szerint fékezésnél nem állandó a fékerő, épp ezért a vezetők nem akkora fékhatást vártak, mint amekkorát elértek a pedál lenyomásával.
Hirdetés


A konszernnél nem tudnak ezzel kapcsolatos balesetről. A hiba oka, hogy túlzottan lelassul a fékfolyadék áramlása a fékrendszerben, ettől romlik a pedálérzet. Mivel szoftveres eredetű a probléma, az egy frissítéssel könnyen orvosolható. Az érintett autókból körülbelül 18 700 az USA, 825 Kanada, 530 Mexikó útjain fut, a többi 5 200 ezeken az országokon kívül. A Chrysler értesíti a tulajdonosokat, és a javítást természeten díjmentesen elvégzi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?