2,9 l/100 km fogyasztással: Hyundai HyperEoniq koncepció

A Hyundai HyperEoniq a bizonyíték, hogy a tunerek is foglalkoznak a fogyasztással

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Manapság, ha egy tuningcég a 8-as számmal dobálózik, előbb gondolunk 800 lóerős teljesítményre, mint 80 mérföld/gallon, azaz 2,9 literes fogyasztásra. A Bisimoto Engineering viszont utóbbira gyúrt.


Miként a legtöbb tuner, a Bisimoto Engineering is a nagyteljesítményű autóiról híres, ám ezúttal a takarékosságra helyezték a hangsúlyt a Hyundai HyperEconiq Ioniq koncepcióautóval. A Bisimoto a Hyundai Ioniq Hybrid amúgy is elég szerény fogyasztását apasztotta tovább – sikerrel. A hazánkban 7 699 000 forinttól kapható szériamodell katalógusértéke 3,4 l/100 km, míg a tuningcég autója állításuk szerint néha 2,8 literrel is beérte a tesztek során, de a 2,9 l/100 km értéket nyugodt szívvel írták rá.
Hirdetés
A fogyasztáscsökkenés nagy része az újragondolt aerodinamikának köszönhető. A hátsó kerekeket befedték, valamint a HyperEoniq új első lökhárítót és oldalsó szoknyákat, valamint egy hátsó spoilert is kapott. A hasmagasság csökkentése is a légellenállási tulajdonságok javítása érdekében történt.
A további fejlesztések a veszteségek csökkentésére irányultak. Az egyedi futómű-beállítás és a Bridgestone Ecopia abroncsok a gördülési ellenállást csökkentik. A motorban PurOl Elite szintetikus motorolajat alkalmaznak a szerényebb súrlódás érdekében, az égés tökéletesítése érdekében NGK gyertyákat szereltek be, a motorhoz hangolt kipufogórendszer a volumetrikus hatásfokot növeli. További átalakítás például a 19 colos könnyűfém felni és a Recaro kagylóülés, új a fékrendszer is, azzal vélhetően tömeget csökkentettek. Bár az szinte biztos, hogy a közeljövőben nem lesz kapható zárt hátsókerekű Hyundai a kereskedésekben, a HyperEoniq remek példa arra, hogy a mérnökök mindig tudnak meglepetést okozni, ha a hatékonyság növeléséről van szó. Az is figyelemre méltó, hogy 20 vagy akár 10 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy egy tuningcég pénzt és időt áldozott volna egy autó fogyasztásának csökkentésére, pláne az, hogy egy hibrid pózoljon a legjelentősebb amerikai tuningkiállításon, a SEMA Show-n.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?