3 litert fogyasztó és háromhengeres a BMW i8 Spyder

Levetette tetejét a BMW i8, itt a Spyder

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy évvel a 2+2 üléses kupé után érkezik az i8 kétüléses jövőautó Spyder, azaz nyitott változata is.

Miként a tavaly látott i8, úgy annak nyitott, 2+2 helyett csupán kétüléses változata is koncepció - egyelőre, ám az újabb verzió megjelenése arra enged következtetni, hogy a BMW komolyan gondolja az i8 sorozatot, s abból, valamint a most megjelenő Spyderből is szériamodell lesz egyszer. Hogy mikor, az egyelőre csak tippelhető, mindenesetre Pekingben e hónap végén állítólag már a nagyközönség is megszemlélheti majd a kupéhoz hasonlóan konnektorból tölthető (plug-in) hajtásláncú hibridet.
Hirdetés

Változatlan az előre billenő ajtó, a hátsókerékhajtás és háromhengeres, ám nem szerény, 223 lóerő teljesítményű turbós benzinmotor és a 131 lóerős villanymotor kombinációja, mely együttesen 354 lóerővel és 550 Newtonméterrel, kereken 5,0 másodperc alatt viheti 100 km/órára az elektromosan 250 km/órára korlátozott végsebességű kétülésest. Nem csak a menetdinamika, a 3,0 l/100 km vegyes fogyasztási érték is elismerésre méltó. Utóbbihoz ECO PRO, a menetdinamikához SPORT módba kell kapcsolni a lítium-ion akkumulátorait szabvány hálózatból feltöltve 30 kilométeres emissziómentes hatótávra is képes Spydert. Az akkumulátor természetesen nem csak kívülről tölthető, a fékezési energiából is táplálkozik.
Noha a BMW még koncepciónak mondja a BMW i8-ast, megjegyzi, hogy a nemrégiben 70 százalékkal apasztott víz- és 50 százalékkal csökkentett energiafogyasztású lipcsei gyárában fogja majd összeszerelni - vélhetően jövő évtől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?