317 km/órát tud a Mercedes mentőautója

571 lóerős mentőautó az AMG-től

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ma nyitotta kapuit a németországi Fulda városában a RETTmobil 2011, személyi és műszaki mentőautóvásár. Az AMG sem maradt távol.

A Porschés vagy, hogy ne csak Németországot említsük, a Lamborghini Gallardós rendőrautó eddig sem volt ismeretlen, a német autópályákon pedig ezentúl 300 km/órás tempó felett sem kell meglepődni, ha egy kék villogós autó veszett mód előzni kíván. A mentő- és tűzoltóautók, valamint egyéb mentőjárművek seregszemléjeként szolgáló RETTmobil 2011 kiállításra ugyanis legvadabb, SLS AMG modelljéből készített mentőautót az AMG. A kétajtós paraméterei az utcaiéval egyezők, motorja 6,2 literes, 571 lóerős V8-as, azt persze csak tippelni lehet, hogy a sportkocsi fényhíddal a tetején is megfutja-e a 317 km/óra feletti csúcssebességet. Mindenesetre tempójával a mentőhelikopterekkel verseng az SLS AMG s a Mercedes szerint sok esetben jól jöhet, ha a profi mentőorvos nem a beteget szállító helikopterrel repül a kórházba, hanem miközben az egyik, már stabilizált állapotú pácienst szállítják, ő száguld a következő beteghez. Aligha támadható az elmélet s valljuk be, az SLS AMG még fényhíddal is fenemód jól mutat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?