34 évet pihent a közel tökéletes BMW M1

Alig futott 8 ezer kilométert az a BMW M1, amit Olaszországban talált a Mint Classics

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindig érdekes, amikor valaki az évtizedekig porosodó régi autóját húzza elő egy garázsból. Pláne, ha az egy igen ritka autó, most egy BMW M1 került elő Olaszországból, szinte kitűnő állapotban.


Egyrészt csodálatos, másrészt teljesen érthetetlen, hogy felejtődhet ott valahol egy ritka autó évtizedekig. Van, aki a pajtába zárja féltett, esetleg elhunyt szerette autóját, vagy egyszerűen kint hagyja az erdőben a ritka Aston Martint. Azok jellemzően borzalmas állapotban kerülnek elő, a száraz parkolóházakban felejtett, vagy rendes épített garázsba zárt gépek azonban megúszhatnak akár 34 évet is. Ez a BMW M1 szerencsés, utóbbihoz hasonló helyen tölthette élete 99%-át, így esélyt adva arra, hogy újra működőképes állapotba kerülhessen a német Mint Classics jóvoltából.
Hirdetés
Ujjnyi vastag porréteg és rengeteg kacat borította ugyan, de ezen egy kis takarítás hamar segített, ami után kiderült, lényegében sértetlen a gyári fényezés. 7329 kilométert futott összesen, ez még egy szett gumi elhasználására sem volt elég, még mindig a gyári abroncsokon pihen. A Mint Classics természetesen a teljes restaurálás felé tereli a fellelt M1-et, ami szerencsére nem lesz nagy feladat, a legtöbb helyen csak takarítás szükséges. A hajtás felélesztése már nagyobb kérdés, mivel 34 éve nem mozdult a ritka középmotoros sportkocsi, így adódhatnak problémák, de egyszerű felújításnak ígérkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.27. at 23:05
  Permalink

  Gondolom valamilyen rendhagyó élethelyzet áll a háttérben.

  (Például apa hirtelen hunyt el, nem volt ideje rendelkezni a gépsárkány sorsa felett. A családban más hozzáértő hiányában és a kapcsolódó szép emlékek okán anyu gyászában nem foglalkozott az autó eladásával, az évek során meg a garázs természetes látképévé vált, egy lommá fakult a sok közül.)

 • 2017.10.27. at 23:05
  Permalink

  Ez tényleg hihetetlen, hogy valaki vesz egy ilyen ritka autót, megy vele 8000km-t és utána beteszi egy garázsba nyilván nem azért mert tönkrement és nem tudta megjavíttatni és végül “elfelejti”, hogy ott van. Lehet a gyári múzeumi darab nem ennyire megkímélt és eredeti mint ez. 😀

Vélemény, hozzászólás?