400 lovas Mazda MPS motortuning Angliából

Tuningprogram a Mazda3 és Mazda6 MPS verziókhoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alsó hangon harminc, a kipufogórendszer, a turbó és más részegységek cseréjével száznegyven plusz lóerőt nyernek ki a 2,3 literes motorból.

Háromlépcsős motortuning-programot és komplett futómű-átalakítást kínál a brit BBR a Mazda3 és Mazda6 MPS modellekhez. Tekintettel arra, hogy mindkét modellben ugyanaz a 2,3 literes négyhengeres DISI Turbo motor dolgozik, a konverzió tulajdonságai és árai mindkét modellre érvényesek.
Első szinten 549 fontért átprogramozzák a motorvezérlést, amitől a 260 lóerős alapteljesítmény 290-re, a 380 Nm-es nyomaték pedig 450 Nm-re szökik fel. A második lépcsőben többek között lecserélik a turbószűkítőt, és egyedi kipufogórendszert illesztenek az autó alá. A teljesítmény innentől kezdve 318 LE, a legnagyobb nyomaték pedig 500 Nm 3900-4300 1/min között. Az alkatrészek 1645, a felszerelés további 395 fontba kerülnek.
A harmadik fázis árát már nem árulták el. Itt lecserélik az intercoolert és a gyári turbót, a megrendelők pedig kérhetik a BBR 350 lóerőt garantáló feltöltőjét, vagy egy Garrett GT28-as turbót, mellyel 400 lóerő érhető el.
Hirdetés
A BBR keményebb rugószettet, állítható Koni lengéscsillapítókat is kínál a Mazda3 MPS-hez, ezek megvásárlása esetén a BBR a futóműgeometria finombeállításait is elvégzi az alkatrészek felszerelése után.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?