5 csillagosra törtek a Genesisek Európában

Jól szerepelt az Európa meghódítására készülő Genesis a törésteszten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két Genesis típust küldtek az Euro NCAP laborjába, hogy megmutassák, megfelelnek az öreg kontinens biztonsági elvárásainak.

A bizonyítás sikerült, hiszen mind a két Genesis, a G80 és a GV80 is öt csillaggal távozott a töréstesztről. Illetve a rommá tört autók persze már nem gurultak ki a laborból, de megmutatták, hogy jól működnek a Hyundai luxusmárkájának biztonsági megoldásai. A G80 limuzin 91 százalékos eredményt mutatott fel a felnőttvédelem területén, 87 százalékot gyerekvédelemből, és 77 százalékot kapott gyalogosvédelemre, míg az asszisztens rendszerek 91 százalékot kaptak. Elmondható tehát, hogy a limuzin jobban szerepelt a SUV-nál.
Hirdetés
A GV80 ugyan azonos, 91%-os eredménnyel büszkélkedhet a felnőttvédelem terén és hozta a 87 százalékot gyerekvédelemből is, de a gyalogosokkal szemben nem annyira kíméletes, 66%-ot ért csak el, míg az asszisztens rendszerekre 88 százalékot kapott.
Hirdetés
Az Euro NCAP legutóbbi tesztsorozatában a Citroën C4 harmadik generációja is szerepelt, de csak 4 csillagot kapott. Felnőttvédelme 76 százalékos, gyermekvédelme 83 százalékos, gyalogosvédelme 57 százalékos lett, és az asszisztens rendszerekre is csak 63 százalékot kapott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?