500 lóerős Alfa Romeo crossover jöhet 2016-ban

Két modellel is beszállna a szabadidő-autók szegmensébe az Alfa Romeo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már több mint 10 éve, hogy koncepcióként SUV-t készített az Alfa Romeo, 2 év múlva állítólag végre a szalonokba is kerülhet a terepes Alfa.

SUV vagy crossover? Szinte mindegy, hiszen erősen összefolyó kategóriákról van szó, ám úgy tűnik, az Alfa Romeo mindkettőt hozhat. Az angol Auto Express információi szerint a 2003-as Genfi Autószalonon debütált Kamal koncepciót szolid 13 évvel követve, azaz 2016-ra kerülhet a szalonokba a márka első szabadidő-autó jellegű modellje. Ez inkább crossover lesz, hiszen állítólagos neve - Giulietta Cross - is erre utal. Állítólag azért nem csupán egy műanyagidomokkal felvértezett kompakt lesz, hanem az Audi Q5, BMW X3 szegmensébe küldenék az olaszok. Új fejlesztésű négy- és hathengeres motorokkal, a csúcsbenzinesnél 500 lóerővel, legerősebb gázolajosként 350 pacival és nyilván jóval több mint 500 Nm nyomatékkal. A motorok egy része a legfrissebb hírek szerint a Ferraritól érkezne - nyilván nem a négyhengeresek.
A Giulietta alapú crossover mellé egy nagyobb SUV-t is hozna az Alfa, ez az alapból elöl hajtó Giulietta Cross kiadással szemben hátsókerékhajtású lenne, de természetesen összkerekesként is árulnák, tengelyek közötti tömegelosztását pedig 50:50 arányúnak ígérik.
Hirdetés

Mielőtt azonban megérkeznének a szabadidő-autók, illetve a szabadidő-autó és a crossover, a BMW 3-as ellenfelének szánt Giuliát már jövőre kihozhatja az Alfa, majd egy nagyobb limuzint is tartogat a BMW 5-ös ellenfeléül szánva. Csak remélni tudjuk, hogy ezek a régóta várt modellek valóban érkezni fognak, s nem jut a Lancia sorsára a márka.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?