6 literes TSI-t mutatott be a Volkswagen

Több mint 600 lóerővel érkezik a Volkswagen új TSI benzinese

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen a Bécsben megtartott Motor Symposiumon mutatta be vadonatúj 6,0 literes W12-es TSI benzinmotorját.


A német gyártó elmondása szerint az új fejlesztésű motorblokk a leggazdaságosabb 12 hengeres motort képviseli a luxusautó szegmensben. Annak érdekében, hogy a 6,0 literes TSI ezt a valóságban is teljesíteni tudja, start/stop rendszert és a hengerek lekapcsolását támogató technológiát kapott. A motor részben az Audi FSI közvetlen befecskendezését, részben pedig a Bentley TMPI multipont befecskendező rendszerét kapta meg. A kettő kombinációjából végeredményben egy sokkal optimálisabb égési folyamatot alkottak meg a mérnökök.
Hirdetés

A motorblokk egy elektromágneses elven működő adaptív felfüggesztést is kapott, hogy a működés közbeni rezgéseket és rezonanciákat a lehető legfinomabb módon egyenlítse ki. A gyártó azt is elárulta, hogy az olajozási rendszert úgy oldották meg, hogy off-road használatra is alkalmas legyen. Ez azt sugallja, hogy nagy valószínűséggel a vetített műszerblokkal érkező Bentley Bentayga is megkaphatja a nagy teljesítményű TSI-t. Összesen 608 lóerő és 900 Nm forgatónyomaték áll rendelkezésre, mellyel egy jelenleg nem nyilvános modell 4 másodperc alatti gyorsulást fog produkálni és 300 km/h végsebességre lesz képes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?