60 helyett 156 km/óra, az annyi mint 200 000 forint bírság

Egy nap alatt két komoly gyorshajtót is fogtak Jász-Nagykun-Szolnok Megyében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A rendőrök az idei évben sem tétlenkednek, jelölt és jelöletlen autókkal egyaránt figyelik és próbálják kiszűrni a gyorshajtókat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző rendőrei e hét csütörtök délután 14 óra körül Törökszentmiklós külterületén, a 4-es számú főúton a surjányi leágazásnál ellenőrizték a forgalmat, egy személyautó a megengedett 60 km/óra helyett 156 km/óra sebességgel száguldott. Az egyenruhások a gyorshajtó sofőrrel szemben 200.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki és 8 előéleti pontot állapítottak meg részére - derül ki a police.hu írásából.
Hirdetés
Ugyanezen a napon 17 óra 26 perckor Kenderes belterületén, a Petőfi úton rögzített a rendőrök sebességellenőrző készüléke egy másik gyorshajtó sofőrt, aki a megengedett 50 km/óra helyett 113 km/óra sebességgel közlekedett. Az egyenruhások a járművezetőt megállították és vele szemben 130.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki, továbbá 6 közlekedési előéleti pontot állapítottak meg számára.
Hirdetés
A rendőrség a szabálytalankodók kiszűrése, és a közlekedésbiztonság javítása érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását. A sebességtúllépés ugyanis potenciális balesetveszélyt hordoz magában, ezért a rendőrség kéri, mi pedig szintén erősen javasoljuk az előírt sebességhatárok betartását! Nem csupán az abszolút sebességhatárokra ajánlott figyelni, hanem a relatívra is, vagyis arra, hogy mindig az út- és látási körülményeknek megfelelően autózzunk. Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, körültekintően vesznek részt a forgalomban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?