600 lóerő lett, maradhat?

Olasz öltönyben az angol úr, íme az Aston Martin Vanquish Zagato concept

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most hétvégén, a Villa d'Este Concours d'Elegance-on debütál az Aston-Zagato együttműködés legújabb terméke, az Aston Martin Vanquish Zagato concept.


Naná, hogy csak tanulmányként, de a Villa d'Este Concours d'Elegance-on debütál, illetve már debütált is az Aston Martin és a Zagato 1960-ban kezdődött együttműködésének legújabb gyümölcse, az Aston Martin Vanquish Zagato concept.
Hirdetés
Olasz formaterv, angol fejlesztés. A Zagato-védjegy kettős púpos tetejű karosszéria szénszálas műanyag, elöl feketék a tetőoszlopok, így ráadásul a lebegő hatás is megvan.
A far szűkebbre húzott, alfásabb, ferrarisabb, olaszabb, mint az eredeti Vanquish-é. Ugyanez mondható el a kerek - természetesen LED-es hátsó lámpákról. A minden máshoz hasonlóan átrajzolt hátsó lökhárító diffúzoros, kétszer két kipufogóvégnek is otthont adó.
A külsőhöz hasonlóan az utastér is sok-sok karbonszálas elemet tartalmazó, a bőrkárpit piros-fekete színben pompázó, az ülésekből nem maradt ki a Zagato Z-betűje. A gyárilag 576 lóerős 5,9 literes V12-es motor itt kereken 600 lóerőt ad le. A jelenleg még csak egyetlen példányban létező koncepciómodell felveti a kérdést: ha lesz rá vevő, márpedig biztosan lesz, akkor vajon mekkora szériát fog belőle készíteni az Aston-Zagato páros? A megoldás vélhetően 0 és 10 között található.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?