Hirdetés

700 lóerővel jöhet az Audi RS7 Plug-in Hybrid

Brutális teljesítménnyel érkezhet a konnektoros Audi RS7

Jól mutatja a hibridhajtás erősségét az, hogy nem csak a városi és hétköznapi autókba, de a legsportosabb modellekbe is beépítik a villanymotorokat. Úgy hírlik, hogy a jövőre érkező RS7-es Audi is hibrid hajtást kap.

A négyliteres V8-as mellett egy plug-in hibrid RS7 is várható, amely az 550 lóerős benzinmotor mellé egy 150 lóerős villanymotort is kap. Ezzel a hajtáslánccal 700 lóerős rendszerteljesítménnyel érkezhet. Kép forrása: Carscoops

Az Audi főtervezője, Marc Lichte egy interjúban állítólag megerősítette, hogy a következő generációs RS7 Sportback kétféle hajtáslánccal lesz elérhető. A jövő év végén bemutatkozó modell benzines változata a Bentley Continental GT és a Porsche Panamera Turbo 4,0 literes V8-asát kapja majd meg, amely várhatóan 660 lóerőt és 815 Nm forgatónyomatékot teljesít majd. A brutális erő feltehetően nyolcgangos automatán jut majd el a négy kerékig. Ezzel a hajtáslánccal kevesebb mint négy másodpercbe telik a nulla-százas sprint megfutása, a végsebesség 305 km/óra is lehet.

Hirdetés

A benzines modellt állítólag egy plug-in hibrid is követheti, amelynek hajtáslánca a Porsche Panamera Turbo S E-hybrid alapjaira épülhet. A pontos adatok egyelőre még nem ismertek, a jelenlegi információk szerint a 4,0 literes V8-as benzines 550 lóerős teljesítménye mellett egy 150 lóerős villanymotor is helyet kap, mellyel a kombinált teljesítmény kereken 700 lóerő lehet.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?