700 lovasra húzott Lancer EVO IX végsebesség-teszt gumiégetéssel

Ilyen érzés a 275 km/h a tuningőrültek álomautójában az Autobahnon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hogy mi lehet menőbb egy Mitsubishi Lancer EVO IX-nél? Mondjuk ez a 2,3 literesre fúrt, hatalmas turbóval megfújt, 706 lóerőre és 808 newtonméterre képes, tuningolt EVO IX, ami 3,2 másodperc alatt futja meg a százat állórajtból. Íme a videó!

Ritkaságszámba megy, hogy ennyire szép, és egyszerre valóban használható tuningautó jöjjön velünk szembe, még az internet virtuális aszfaltján is. Ha nem kimondottan a kedvenced ez a műfaj, ezt a videót akkor is megéri megnézned. A Youtube-on már tavaly év végén is ismertté vált egyszer ez az autó, ám most egy friss videóban újra előkerült: tesztelték a gyorsulását és a végsebességét is a német autópálya korlátlan szakaszán.
Hirdetés
A motortérben a gyárilag 2,0 literes, 290 lóerős teljesítményre és 355 newtonméteres csúcsnyomatékra képes erőforrást lényegében tetőtől talpig átalakították, ma már 2,3 literes, a hatalmas turbófeltöltőnek köszönhetően pedig 706 lóerőre és 808 newtonméterre emelkedtek az előbbi adatok. Ezek alapján nem meglepő, hogy a német autópálya valós körülményei közt 100 km/óráról 200-ra ér 6,28 másodperc alatt, majd onnan további 6,27 másodperc alatt a 250 km/órán is túl van. Ezzel azonban aligha lőttük le a videó tartalmát, a lényeg ugyanis a hangélmény és a száguldás még felvételen is félelmetes látványa.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?