A divatdiktátor öröksége: Bijan Rolls-Royce Phantom kabrió

Bijan Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavasszal elhunyt Bijan Pakzad divatdiktátor tervei alapján készítették a kedvenc színébe öltöztetett Phantom kabriót.

Bijan Pakzad iráni dizájner és divatmogul volt, férfi ruhákat, parfümöket és különleges tárgyakat, például 24 karátos arannyal bevont, bőrmarkolatú revolvert készített, és igencsak vonzódott a drága autókhoz.
Kedvenc színe a sárga volt, birtokolt ilyen festésű Ferrarit, Bugatti Veyront, Mercedes SLR-t és Bentley Azure-t. Nem mellékesen olyan világhírű személyiségeket öltöztetett, mint Barack Obama, Arnold Schwarzenegger, Tom Cruise, Vlagyimir Putyin, Sir Anthony Hopkins, vagy épp a kiváló Thomas Gottschalk. Beverly Hills-i butikját a világ egyik legdrágább üzleteként tartották számon. Bijan idén áprilisban agyvérzés következtében elhunyt, de még halála előtt szövetkezett a Rolls-Royce-szal egy, az ő stílusát tükröző Phantom Drophead Coupe megépítésére.
Erre már nem volt ideje, de örökösei úgy érezték, kár lenne veszni hagyni Bijan terveit. Így aztán most elkészült a Bijan sárgába öltöztetett karosszériájú és utasterű egyedi Phantom kabrió, a neves dizájnerre jellemző apró kiegészítésekkel: a műszerfalon gyémántokkal kirakott óra, a csomagtartóban egyedi, komplett kristálypohár készletet tartalmazó piknikszett található.
A feltűnő külsejű autóból mindössze néhány példányt készítenek, és a tervek szerint darabonként 1,6 millió dollárért értékesítik azokat. Feltehetően ugyanazon milliomosok közül kerülnek majd ki a vevők, akik korábban is nagy lelkesedéssel vásárolták a Bijan nevével fémjelzett méregdrága ruhákat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?