A Ferrari nem lesz Chrysler

Fiat-Chrysler: a Ferrari önálló, 10 százaléka eladó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Luca di Montezemolo leköszönése után nem meglepő a mostani lépés. A Ferrarit nem vonják be a nemrég alakult Fiat-Chrysler konszernbe.


Van az olasz-amerikai autógyártó gigakonszern, amit az elmúlt közel egy évben Fiat-Chrysler néven emlegettünk. Az új cég felállítása után hivatalosan a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gyártja a Fiatokat és a Chryslereket, hogy csak a két legjelentősebb márkáját említsük. A Ferrari évtizedek óta Fiat-tulajdon. A cégvezetők és részvényesek döntése alapján a sportkocsigyárat nem vonják be a nagy közösbe, hanem önálló lesz.
Hirdetés


A Ferrarinak az elmúlt években nagyon jól megy az üzlet. Sportosabb és túraautósabb modelljeik egyaránt kelendőek. Hogy a márka gazdag tradíciói csorba nélkül folytatódhassanak, az FCA megválik Ferrari-részvényeitől. A nagy cég tőzsdére viszi a részesdését, és az így szerzett bevételt visszaforgatja a saját működésébe. A tranzakcióval mindenki jól jár, az FCA pénzhez jut, amivel közelebb kerülhet a saját maga számára előirányzott növekedési terv teljesítéséhez, a Ferrari meg kikerül a pórias termékek közül. Az ágaskodó paripás autókat nem lehet majd Chryslernek csúfolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?