A Hyundai i10 nyerte az Autobest 2014 díjat

A megfizethető autók kategóriájában nyert régiós díjat a Hyundai i10

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kelet-közép-európai fejlődő piacok legjobb autójának járó Autobest díjat idén az új Hyundai i10 nyerte.


Izgalmas volt az idei Autobest verseny, melyen az i10 csupán négy ponttal előzte meg a második Peugeot 2008-ast. Ez volt a díj történetének legszorosabb dobogója.A már Magyarországon is bemutatott, új generációs i10 első példánya 2013 szeptemberében gördült le a gyártósorról a Hyundai törökországi üzemében, amelyet több mint 500 millió eurós beruházással készítettek fel a modell gyártására, ezzel 200 000 darabra növelve a gyár éves termelőkapacitását. A Hyundai csehországi üzemével együtt a koreai márka teljes európai gyártási kapacitása immár eléri a félmillió darabot. 2014-től az Európában forgalmazott Hyundai modellek 90 százaléka a térségben készül majd. Az elmúlt három év során másodszor diadalmaskodott a Hyundai az Autobesten: a 2012-es díjat az Elantra vihette haza.
Autobest 2014
  1. Hyundai i10 854 pont
  2. Peugeot 2008 850
  3. Nissan Note 726
  4. Chevrolet Trax 694
  5. Mitsubishi Space Star 476

Az Autobest a kontinens második legelismertebb autóipari díja, amely értékelésében tizenhárom szempontot vesz figyelembe, a formatervtől az árig (csak 17 ezer eurónál olcsóbb autók mérettetnek meg), a felszereltségtől a szervizellátottságig és a javíthatóságig. A zsűri tizenöt fejlődő piac (például Lengyelország, Csehország, Magyarország, Törökország és Oroszország - összesen mintegy 300 millió lakos) elismert autós szakújságíróiból áll - hazánkat Boriszov Jenő, a Népszabadság munkatársa képviseli. A végső ötbe választott autókat a szerbiai Navak tesztpályán tette próbára a zsűri.
Hirdetés

Az Autobest egyéb díjakat is kiosztott: kitüntették a német autóipari szövetséget (VDA), a Nissan védőburok rendszerét, amely a Note-ban mutatkozott be, a Porsche aktív hátsókerék-kormányzását, valamint a Ferrarikkal versenyző Team Ukraine csapatot. A díjátadó ünnepséget jövőre tartják Varsóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?