A Hyundai új 1.6-os motorját kapja meg a hibrid Kia Niro

Új információk és képek a Kia Nirokompakt hibrid crossoverről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kia Nirót a Soul és a Sportage közé méretezi a koreai gyártó. Hibrid meghajtással és 1.6-os benzinmotorral fog kijönni.


Korábban már írtunk a Kia hibrid újdonságáról, a Niróról, de most újabb képek és adatok jelentek meg róla. Az Optima kombi változata után ezt is még erősen álcázva, tesztelés közben örökítették meg kémfotókon. Stílusát a kisebb Soul és a nagyobb Sportage fogja ihletni, és méretben is e kettő között lesz. A Niro viszont kifejezetten a környezetbarát autózás híveinek készül, ezért csak hibrid hajtásrendszerrel építik majd. Megjelenése 2016 tavaszára várható, a Genfi Autószalonra időzítve.
Hirdetés

Idővel a Kia kihozza belőle a plug-in, azaz a konnektorból is tölthető variánst is. Hajtásláncát a Hyundai Ioniq-tól örökli, azaz a koreai gyáróriás új 1.6-os benzinmotorja fogja hajtani. Akkumulátorcsomagja az előzetes hírek szerint 1.56 kWh teljesítményű, szén-dioxid emissziója vegyes üzemben csak 90 gramm/kilométer.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?