A Hyundai újra feltalálta a Toyota Priust

Kémfotó: készülőfélben a Hyundai Prius kaliberű hibridautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg a Toyota Priusból hamarosan jön a negyedik generáció, addig a Hyundai még csak a hármas másolásánál tart. Kísérteties a hasonlóság.

Az igazi Toyota Priusról a legfrissebb hír, hogy pár grafikán már megnézhető a következő generációja. Erre itt a legújabb sztori, hogy a Hyundai az ellenfelén dolgozik. A prototípust Észak-Amerikában fotózták le, és legnagyobb meglepetésre nem az i30-as karosszériáját kapta, mint korábban feltételeztük, hanem valami egyedit. Egyediségről persze csak akkor beszélhetnénk, ha nem ismernénk a Toyota Prius második és azzal külsőre szinte azonos, 2009-től gyártott harmadik generációját. Az áramvonalas Kamm hátsórész és egyáltalán az egész kocsi alapformája kínosan hasonlít a Priuséhoz. Mindegy, végül is hibridet úgysem a formája miatt vesz az ember.
Hirdetés

A műszaki tartalmat illetően igen kevés még az információ a névtelen hibridről. A benzinmotorja a Hyundai jól ismert 1.6-osa lehetne, amit egy darab elektromos hajtóművel és egy lítium-ion akkumulátor csomaggal támogatnának meg. A rendszer összteljesítménye kevesebb lenne, mint az Európában nem forgalmazott hibrid Sonata modellé, viszont annak 38 kilowattos, azaz 52 lóerős villanymotorját megörökölhetné ez a kisebb modell is. A feltételezések szerint a zárt hibridrendszerű változat mellett úton van már a hálózatból tölthető plug-in is. Az újHyundai hibridek tengerentúli megjelenése 2016 közepére várható, európai forgalmazásukról még nincs hír.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?