A legsikeresebb magyar

Vizin negyedik lett a Barum Ralin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az A7-es kategória negyedik helyét szerezte meg Vizin László és Zsiros Gábor a Barum Ralin, ahol eddigi IRC-s pályafutások során a legerősebb mezőnnyel kellet megküzdeniük.


A legsikeresebb magyar párosként az A7-es kategória negyedik helyén végzett Vizin László és Zsiros Gábor, az idei IRC-sorozat kilencedik állomásán, a cseh Barum Ralin.
Vizin Laci bácsi tekinthető az elmúlt két év legtapasztaltabb magyar IRC résztvevőjének, hiszen tavaly négy, az idén pedig két ilyen futamon állt rajthoz. Az előző pár versenyen azt megtanulta, hogy nincs könnyű IRC-futam, és ez igaz volt a Barum Ralira is.
„Nagyon örülünk, hogy teljesíteni tudtuk a versenyt és itt vagyunk a célban. Sokkal nehezebb volt, mint a tavalyi Barum Rali” – mondta Vizin. „A verseny egyik nehézsége abból áll, hogy nagyon változatosak a pályák. Van egysávos erdei út, töredezett aszfalttal, de van autópálya minőségű széles szerpentin is.”
„Az idén ráadásul az időjárás is megnehezítette a dolgunkat. Pénteken a prológ előtt is esett az eső, szombaton és vasárnap pedig úgy rajtoltunk, hogy helyenként vizes volt a pálya, ám pár gyorsasági után leszakadt az ég és zuhogó esőben fejeztük be a napot.”

„Nagyon sok baleset volt, rengeteg autó állt a pálya szélén. Nekünk is volt két megforgásunk. A vasárnapi pörgésünkkel szerencsénk volt, mert nem sokkal utána megállítottak minket egy baleset miatt és etap lett a gyorsaságink, így ezzel nem veszítettünk időt.”
De nem csak a pályák, a mezőny is nagyon kemény volt. A Barum Ralin rajthoz állt ugyanis a Renault Clio Európa-kupa mezőnye, amely több nemzetből, sok nagyon jó pilótát tömörít, akik természetesen az A7-es kategóriában indulnak.

„Az év elején választhattunk volna olyan versenyt, ahol nem indul a Renault Clio kupa mezőnye, de nagyon kíváncsi voltam rá, hogy mit tudunk elérni ellenük. Azt tudni kell róluk, hogy a Cliók nagyon jó autók, a versenyzők között pedig sok fiatal, tehetséges pilóta van.”
„Az élmezőnnyel nem is tudtuk felvenni a versenyt, ők rettenetesen gyorsak voltak. A verseny előtt az A7 hatodik helyét tűztük ki célul, amit sikerült is túlteljesítenünk és negyedikek lettünk. 14-en rajtoltunk a kategóriánkban és nyolcan értünk célba, úgyhogy szerintem az eredménnyel elégedettek lehetünk.”
Vizin Laci bácsi az idén még két IRC-futamot tervez, szeptember közepén az olasz Sanremo és november elején a Ciprus Ralit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?