Hirdetés

A Mercedesé a leggyorsabb kombi a Nürburgringen

Világelső helyre lépett a Nürburgringen a Mercedes-AMG E 63 S kombi

7 perc 45,19 másodperc. Ennyi időre volt szüksége a csúcs Merci kombinak, hogy végigérjen a legendás versenypályán. Mindezt teljesen szériaállapotban tette.

Nem csak utcán, versenypályán is jól muzsikál a Mercedes-AMG kombija, amely a leggyorsabbnak bizonyult a széria puttonyosak között a Nürburgringen

A Mercedes-Benz azon ritka autógyártók közé sorolható, akik nagyteljesítményű kombikat is kínálnak a sportos családapáknak. Az utasokon kívül a csomagok és a házi kedvencek is kényelmesen elférnek, emellett pedig már-már egy utcai versenyautót tudhatunk magunkénak. A 2018-as Mercedes-AMG E 63 S kombi 4,0 literes duplaturbós V8-asa 612 lóerőt és 850 Nm forgatónyomatékot ad, amellyel a gyári adatok szerint 3,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára. Azonban nem csak ebben jó a német kombi és nem csak egyenesben tud gyors lenni.

Hirdetés

A Sport Auto profi tesztpilótája teljesen gyári állapotban, gyári abroncsokkal 7 perc 45,19 másodperc alatt ért körbe a Nürburgringen a stuttgartiak csúcs kombijával, ami világelső időnek számít a puttonyosok szegmensében. Ez egy igazán komoly eredmény egy bő 2 tonnás szériaautótól. Néhány apró módosítással ez az idő könnyen javítható, bizonyára lesz olyan tuningcég, aki további másodperceket kíván majd faragni a fenti időből.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?